Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


hvg goldenblog dijatado

eszpee cikke a Blog rovatból, 2005. augusztus 25. csütörtök, 19:33 | 23 hozzászólás

hvg goldenblog dijatado

Ez pontosan olyan mint egy gimis evzaro, brutalisan lassan kezdodik, de legalabb van ingyen pezsgo... viszont a speaker szocreal viccei ultragazak. Kuzdunk. (Új: tovább is van: ses on)

A műsorvezető felvezető produkcióját csak annak rövidsége menti, már amennyire. Úgy tűnt, hogy az amúgy rokonszenves, középkorú úr teljesen fogalom nélkül áll a színpadon.

Stsmork a bevezető második mondatánál odasúgta: mindjárt jön az, hogy "amikor a HVG feltalálta a blogot". És tényleg jött. Meg többször elhangzott az is, hogy a stábjukban "több blogger van, akiket nem nevezhet meg". Vajon miért nem, gondoltuk magunkban? Mert inkognitóban énblogolnak az élet szenvedéseiről? Vagy mert akkor az ismerőseik meglepetten kérdeznék tőlük, hogy ennyi potens szakember jelenléte mellett miért nem olvaszt jeget a hvg.hu? Persze, az az előnye megvolt a dolognak, hogy így legalább nem azon gondolkoztunk, hogy ez a tény miért lenne érdekes egyáltalán.

Mindegy, az úriember a blogger szót a nyomaték kedvéért még vagy féltucatszor kihangsúlyozta a beszédben. Féltávon, talán érezve önnön bizonytalanságát, ismertebb talajra húzódott és egy Varsói Szerződés-korabeli viccet kezdett mesélni, ami a jelenlévők életkorára tekintettel valóban vicces volt, de nem úgy, ahogy ő gondolta.

Nem értettem, miért kellett egy olyan HVG-s fejesre bízni ezt a dolgot, akitől - legalábbis a látszat és az elmondottak alapján - abszolút távol áll a verseny témájának világa. Aztán megsúgták, hogy Hirschler Richárd úr volt az, a hvg.hu főszerkesztője. Nem ellenőriztem az információt. Mindenesetre ezt a kezdést érdemes lett volna megspórolni.

A díjak átadása viszonylag kis kavarodással és névtévesztéssel lezajlott. Eszpee felmarkolta a megérdemelt iPod minijét. Nota bene, a kiírásban csak "iPod" szerepelt, ami azért nem ugyanaz! De hősünk mégis örült neki, mert ilyen liberális márkanév-értelmezéssel végül is kaphatott volna egy shuffle-t is. Én titkon drukkoltam, hogy rózsaszínt adjanak neki, amiért megelőzött, de megúszta szürkével.

Innentől viszont teljesen pozitívan alakult az este. Én is megkaptam, amiért mentem: végre szembenézhettem azokkal a "társadalomképtelen, sunyi alakokkal" (© Dévényi Tibor, emlékszünk), akiket eddig nem ismertünk, de akiknek mégis odaadtuk a kulcsot egy-egy hónapra. A vendégmunkásainkról beszélek: az est fényét ugyanis emelte jelenlétével Combfiksz kisasszony, Bede, Blumi, Suematra, Bright és Pocakos. Szinte mindegyiküket ma láttam először.

Hamarosan súlyos tévedésemet kellett beismernem a vendéglátás terén. Amikor anno először azt láttam, hogy meghívásos a rendezvény, akkor örültem, mert ebből ez következett, hogy lesz ingyen kaja-pia, dínomdánom. Aztán láttam, hogy a weboldalukon is hirdetik az eseményt, és ekkor nagy nyilvánosság előtt eltemettem a potyázást: ha mindenki jöhet, akkor itt bizony perkálni kell majd.

Ehhez képest le a kalappal a szervezők előtt: egészen konkrét svédasztalt rittyentettek, ami egészen az eljövetelünkig nem fogyott le teljesen, és nemcsak a bambi meg a gyógypezsgő, hanem a long island ice tea is ingyen volt. Ezennel megkövetem az általam lebecsült rendezőket; nem olcsójánoskodtak, hanem fizettek, mint a katonatiszt.

Volt még élő- és gépzene, némelyeknek tánc is; bede körbejárt, és mosolygással igyekezett palástolni azt a logikai ellentmondást, amely a hasábjainkon nagy port kavart bloggyalázó kiáltványa és az itteni lelkes részvétele között feszült. A sokadik kör után már meglehetős biztonsággal találgattuk, hogy az ismeretlen résztvevők közül ki az, aki valószínűleg a létezés árnyas oldalát boncolgatja énblogjában, és ki az, aki tutira a linuxhekkelő vonalon rakkol. Meg még volt minden más is, de most már nagyon álmos vagyok, tanult kollégáim majd hozzáteszik, amit még akarnak.

(ses off)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (23)

1

BaBe, 2005. augusztus 25. csütörtök, 23:49 (#)

Hello, ennek a beszámolónak mintha lemaradt volna a vége...

2

BaBe, 2005. augusztus 25. csütörtök, 23:51 (#)

Jó-jó, mobilcikk, de lesz befejezés is, ugye?
szmájli

3

Body Endre, 2005. augusztus 26. péntek, 00:06 (#)

Ekezetes mobilt eszpeenek!!! Beket a vilagnak!!! Sort nekem!!!

4

krupszkaja, 2005. augusztus 26. péntek, 00:28 (#)

Ki volt a szpíker? És ugye nem maradnak le az ultragáz viccek? Milyen pezsgőt szolgáltak fel? És mit még? Attól tartok, a válaszokra holnapig várhatunk, hiszen ultra ciki ide vagy oda, eszpee nyilván ottragadt az ékezet nélkül bulizni!

5

ses, 2005. augusztus 26. péntek, 00:58 (#)

Krupszkaja, eszpee inalt el legelőször. A többire nagyrészt válaszoltam, a pezsgő nonáménak tűnt, volt a kóla-sör-bor-koktél vonalon minden, a viccre nem emlékszem, de helyettesítsd be tetszőleges "Bemegy a párttitkár az értekezletre..." kezdetűvel, ilyen névvel ez menni fog :) Annyira jó egyértelműen nem volt, mint a híres krupszkajás vicc Leninről Finnországban!

6

r.a, 2005. augusztus 26. péntek, 01:40 (#)

Azért nincs vége, mert ezen a bulin Bede végre mindenkivel megértette (műveltető), hogy "az internethasználattal nem csak jogok járnak, hanem bizony kötelességek is" (kivéve azzal a hárommal (kettővel)). Érvei személyesen előadva sokkal nyomósabbak, mint írásban.

7

matulee, 2005. augusztus 26. péntek, 08:43 (#)

kik voltak a linukszhellekos arcok? :) en olyan hamar elmenekultem, hogy idom se volt ilyesmit nezni. (kedvem se :))

8

Ali, 2005. augusztus 26. péntek, 09:02 (#)

Ha műveltető, akkor megérttette, ha ő csinálta, megértette. Khm.

9

Ali, 2005. augusztus 26. péntek, 09:17 (#)

Úgy vélem, az "internethasználattal nemcsak jogok járnak, hanem bizony kötelességek is" olyan felismerés, ami egyidős magával az internettel, csak a userek képességein múlik, felismerik-e, vagy sem. Valamikor az ősidőkben, amikor még a web fiatal volt és még a Gopher uralkodott, már Magyarországon is kezdett elérhetővé válni a net, készült egy gyűjtemény azokról az olvasnivalókról, amit ajánlott volt letudni az első aktív megmozdulás (pl. hozzászólás) előtt, mert ugye az internet nem csak technikából áll. Sajnos a jelek szerint hiába. Ma már inkább muzeális érdekességnek számítanak.

http://www.niif.hu/dokumentumok/

10

lacerda, 2005. augusztus 26. péntek, 09:36 (#)

jó lett ez a kép :-)

11

pollner, 2005. augusztus 26. péntek, 09:45 (#)

A "gimis évzáró" csak félig talált. Az igazgató bácsi (itt "Ricsi Bá'") beszéde ugyan megvolt, átadták a jó tanulóknak járó jutalomkönyveket is, de hiányzott a szavalás, a kórus és a tanulóifjúság viszontbeszéde. (Nekem ugyan nem hiányzott, de ahhoz igen, hogy éljen a hasonlat:-)

Egyébként pedig hála és köszönet a beszámolóért, így nem kellett strapálnom magam, csak egy halvány reflexió http://href.hu/x/hkk kíséretében kitettem az ide mutató linket

12

geri, 2005. augusztus 26. péntek, 10:10 (#)

n11 körül lelőtték a ingyébápultot, az gonosz volt

kellett volna pedig még egy jegestea

13

lahtzee, 2005. augusztus 26. péntek, 10:23 (#)

sztem nem volt annyira baj hogy nem kellett verset mondani :-)
kepek:
http://www.sziget.hu/gallery/albums/?gallery1_id=188&gallery1_apage=1

14

nick, 2005. augusztus 26. péntek, 10:24 (#)

Aztán fél 11 felé megint megnyílt a bazár. Sajnos. :)

15

ses, 2005. augusztus 26. péntek, 10:35 (#)

pollner (11), nagyon szívesen, a link korrekt ötlet, hiszen a mi beszámolónk tényleg jobb B-)

16

Dimi, 2005. augusztus 26. péntek, 11:00 (#)

Minden kezdet nehez.
Ha komolyan gondoljak ezt a dolgot, akkor a kovetkezo evi biztos jobb lesz. Ha nem gondoljak komolyan, akkor a kovetkezo evi nem lesz egyaltalan.

17

tekatana, 2005. augusztus 26. péntek, 11:38 (#)

kepek nincsenek?

18

ses, 2005. augusztus 26. péntek, 12:01 (#)

tekatana, de, néggyel fölötted.

19

Blogadmin, 2005. augusztus 26. péntek, 12:29 (#)

Sajnos én nem tudtam elmenni, de ez van. Egyébként nem speaker, hanem szípker, a MHSZ-ben is így szerepel, kérem tisztelettel.

20

stsmork, 2005. augusztus 26. péntek, 14:32 (#)

Ses kollégámhoz hasonlóan én is azzal a szilárd meggyőződéssel mentem el erre a bulira, hogy a meghívóban említett földi javaknak (koktélbár, látványbüfé) csupán szimbolikus jelentésük van. A sokadik végigéhezett nagyvállalati parti után az ember megtanulja, hogy svédasztalnak hívják a dulakodásnak azt a válfaját, amikor harminc öltönyös ember lökdösi egymást egy asztal körül három szelet szalámis szendvicsért. Nem így történt, a hvg.hu csapata állta a szavát, le a kalappal előttük!

Maga az este kísértetiesen emlékeztetett az első HIX bulira (anno 1993, ha jól emlékszem), bár az akkori HIX-es társaság családiasabb volt, mint a mostani bloggerek, ott sokkal inkább olyan volt a hangulat, mint egy osztálytalálkozón, ahol régi barátok futnak össze. Segítette volna az ismerkedést, ha a bejáratnál névtáblákat osztanak, amire mindenki felírhatta volna a nickjét, mert így csak kérdezősdködéssel lehetett kideríteni, hogy ki kicsoda.

Én személy szerint jobban örültem volna, ha a zenészek otthonfelejtik a megawattjaikat (múlt szombaton egy hangfal tövében ülve hallgattam végig egy falusi lagzit, úgyhogy hangos zenéből most hosszú időre elegem van), mert így az első órában alig értettük egymás szavát. A koncert végeztével a helyet normalizálódott, de addigra már mindenki berekedt a sok kiabálástól.

Összességében kellemes este volt, igazán nagyvonalú vendéglátással, reméljük hogy a nem csak amolyan budai kutyavásár volt a tegnapi este, és a goldenblog díjból
sikerül hagyományt teremteni.

21

doransky, 2005. augusztus 26. péntek, 15:13 (#)

Olyan hagyományt, amin mindig ott lehetünk. :)

22

pnxntdd, 2005. augusztus 26. péntek, 15:48 (#)

a SZU-ban játszódó KGB-s halálgáz vicc poénja: "ne aggódj elvtárs, érted jöttünk, nem ellened".

23

PsycloneJack, 2005. szeptember 1. csütörtök, 09:55 (#)

Volt koncert? Jé.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork