Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


2 perc gyűlölet

Éjfél Kapitány cikke a Blog rovatból, 2005. április 27. szerda, 08:42 | 28 hozzászólás

Gyurcsány menesztette Draskovicsot - olvasom a vezető hírt a minap. Draskovics. Izé. Persze. Valami bankos ember - rémlik a távolból, de hogy a pénzügyminiszterünkről van szó, hát azt meg nem mondtam volna kapásból. Ha a Legyen ön is milliomos kérdésében szerepel, négyből azért kiválasztottam volna, de így segítség nélkül bizony nem...

Gyurcsány menesztette Németh Imre agrárminisztert. Sokkal okosabb, hogy ezúttal már kiírják az Imre titulusát is, különben ki nem találnám ki ő. Ami azt illeti, az utolsó miniszterek, akikre név szerint emlékezem, Bokros Lajos, Torgyán József, Kuncze Gábor, Fodor Gábor és Lamperth Mónika. Döbbenetes tájékozatlanságomnak jó oka van: harcos érdektelenségem. Kicsikét sem érdekel, kik azok, akik tessék-lássék intézik az ország dolgait, és mióta az eszemet tudom, nagyon kevés szakembert láttam, aki komolyan és eredményesen tette volna a dolgát ilyesfajta pozícióban (Bokros Lajos for president). Nem csak az egyes miniszterek személye, de az egész parlamenti és pártos műbalhé érdektelen a számomra. Volt idő (rendszerváltásnak hívták), amikor úgy tűnt, van jelentősége a mozgalmak irányultságának és számítanak valamit az őket meghajtó ideológiák. Mostanra már mindenkinek leeshetett volna a tantusz - a politikai cirkusz nevű nagy átverésben nincsen szó elvekről és irányokról, mindössze önös érdekekről.

Sokak mégis gerjednek a belpolitikára, a napot az orwelli 2 perc gyűlölet mintájára a pártos sajtó átolvasásával kezdik, és felháborodottan vagy diadalittasan, de mindenképpen katartikusan élnek meg minden apró történést. A politikai cirkusz éppoly természetes igényt elégít ki, mint a Sztárbox, a kereskedelmi televíziózás, vagy a prostitúció. Embere válogatja, kinek mire van inkább igénye: egy jó kis stadionbéli ökölrázásra, a valóságshow-k gladiátorainak kukkolására, az aktuális politikai vezércikkel való átlényegülésre, vagy Szandra és Vivien négykezes kényeztetésére.

Azt mondom, Fashion TV-t nézz, ne híradót, képregényt olvass, ne napilapot, a munkáddal törődj, ne a gyűlölködéssel. Ja, és a lényeg: Get ready for love!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (28)

1

eszpee, 2005. április 27. szerda, 08:52 (#)

Nem értek egyet veled, Kapitány. Részemről abból, h felismerem a politika cirkusz mivoltát, nem következik az, h ne érdekelne a dolog. És nem azért, mert hatással lenne a mindennapi életemre, egyszerűen csak egy gyönyörű nagy stratégiai játékot szemlélek, próbálgatom eltalálni, hogy az egyik hadvezér mit akart valójában ezzel a lépéssel, míg a másik mit fog erre válaszolni. Engem szórakoztat.

2

Szasza, 2005. április 27. szerda, 09:01 (#)

HI,

Ha fogalalkozól vele, ha nem körül vesz.. Mert be mész a boltba . Adóbevalást készitesz, ÁFÁ-t fizetsz stb...
Ezzek a cirkusz végtermékei... Ha egy kicsit oda figyelsz akkor tudod, hogy miert teszed a fent emlitett dolgokat...
De ez a magán véleményem...

3

Boca, 2005. április 27. szerda, 09:32 (#)

Azt irod a blogodon, hogy kivanatos lenne, ha minden adoforint ellenorzott es ertelmes keretek kozt lenne felhasznalva. Namost ezt a celt sajnos nem lehet elerni a te erdektelen (de amugy ertheto) hozzaallasoddal. Lehet partoskodas nelkul is kovetni a napi politikat, ismerni a penzugyminisztert. Nagyon sok ismeret kell ahhoz, hogy az ember eldonthesse, a penzugyminiszter jol osztotta-e el a forintokat. A lista elso eleme mindenkepp a nevenek ismerete ;)

4

Gr0, 2005. április 27. szerda, 09:44 (#)

Hát, már bocs, de a szart se szereti az ember, de ettől még foglalkozik vele naponta, mert hozzá tartozik az élethez. Bármennyire olyan a politikai életünk, amilyen,ettől még hozzátartozik a mindennapi élethez, fontos tudni az alapvető dolgokról. A pénzügyminiszter nevét nem beazonosítani meg, már bocsi, téged minősít. Magyarországon a politikai elit elintézte, hogy köbö egy szintre kerüljön a szappanoperákkal: ciki veismerni, hogy az ember jártas benne. De pont ezért tipikusan "magyar virtus" ezzel még kérkedni is. A kérkedőt minősíiti. Sztem.

Gr0

5

beasum, 2005. április 27. szerda, 10:14 (#)

Normálisan műxő helyeken az értelmiségi SE szokta tudni, kik a miniszterek ippeg. M.o. nem normálisan műxő hely, így jobb, ha a legalább az értelmiség figyel.

6

Éjfélkapitány, 2005. április 27. szerda, 10:16 (#)

Lám, lám, hát csak a belpol az, ami a legtöbb és legtartalmasabb hozzászólást váltotta ki :)))

Bocának válaszolnék annyit, hogy természetesen -ahogy írtam is régen - fontosnak tartom, hogy az apparátus jól és hozzáértően tegye a dolgát. De ezen mit sem lendít előre, ha én napi szinten szemlézem az újságból, hogyan áll a szénánk. Az lendít előre, ha a magam dolgával foglalkozom, és ők is ezt teszik.

7

Ali, 2005. április 27. szerda, 10:23 (#)

A politikával szembeni érdektelenség zavarja a politikusokat, ugyanis növeli a kiszámíthatatlanságot. Itt és most azok, akik utálják az egész cirkuszt, csak örülnek ha hallják, végre valami zavarja odafönn a bársonyszék-lovasokat. Csakhát ami odafönn kényelmetlen, az idelenn fájhat. :( Lásd azt, hogy immár nem csak Budapest marad el minden téren, de az egész ország is épp jó úton van az EU leggyengébb láncszeme cím felé, amin Románia belépése is csak ideiglenesen fog változtatni. Mindaz a bénázás, ami fent folyik, legitimált az érdektelenséggel. Ez van. Nyugaton a hasonló önelégült politikai kényelmességet a szélsőjobb használta ki.

Kapitányt persze megértem, mert még mindig gyakorlatilag alig van közember, aki megtapasztalta volna, hogy véleménye bármi hatással van a politikai elitre. Az a masszív hazugság- és szemfényvesztéstömeg (finoman: PR), amivel mindig etetik a közt, ezt okozza. Illetve bárhova kivezényelhető pártfanklubokba tömöríti a külső vezérfény nélkül működésképtelen agysérülteket.

Beszélgessetek politikusokkal és csodálkozni fogtok: ők legalább annyira nem értenek majd benneteket, mint ti őket. :) Pedig állítólag már Göbbels megmondta: az a vég kezdete, ha elhisszük a saját propagandánkat.

Drasztikus és Német úr menesztése számomra azt jelzi, legalább már feltűnt, nem jó fele megyen a szekír. Igaz, sok hónapos késéssel, márpedig ráérni végképp nem érünk rá: így is nagy lemaradásban vagyunk, a többiek meg futnak... A sánta lovat meg hiába verik agyon, nem lesz versenyképes. Másik ló nincs, ideje lenne orvost keresni.

Egyik volt államtitkárunk szavajárasa szerint az EU-ban "sérültjeinket ápoljuk, de a lemaradókat agyonlőjük". El is fogytunk volna...

Érdekes dolog a politika, de tényleg gumikesztyű és orrvédő kell hozzá. "Aki szereti a virslit és a törvényeket, ne nézze végig, hogyan készülnek." :) (Murphy)

Legyen Murphy az elnökünk! :)

8

beasum, 2005. április 27. szerda, 10:37 (#)

Nos, Kapitány úr, az lendít igazán, ha mindenki a saját dolgával foglalkozik jól, profin, kedvvel. Ez igaz. Viszontag vannak közös dolgok is. Az értelmiségnek az is a dolga, hogy felismerje, szemmel tartsa a közös dolgokat, gondolkodjék rajtuk és szóljon, tegyen, ha kell.

9

ses, 2005. április 27. szerda, 11:15 (#)

4-re: Gr0, mégis miben merül ki az említett végtermékkel való napi aktív foglalkozásod? ;)

10

Boca, 2005. április 27. szerda, 11:16 (#)

Valo igaz, hogy az lenne az idealis, ha mindenki a maga dolgaval foglalkozna es jol is tenne azt. De az biztosan nem igaz, hogy ez visz elore, legalabbis a jelenlegi helyzetben. Sajnos a politikusoknak a kormere kell nezni, meg ha ez nem is halas feladat. A jelen moralis allapotaban az erdektelensegbol magara hagyott politikus veszelyesebb, mint egy naposcsibe root jelszoval.

11

Alfi, 2005. április 27. szerda, 12:32 (#)

A HOZZÁNEMÉRTÉST A LOGIKAI SZINTEK KEVERÉSE ADJA.
A HOZZÁÉRTÉST(KOMPETENCIÁT)A LOGIKAI SZINTEK HASZNÁLATA ADJA.
Logikai szintek(a következő magába foglalja az előbbit)
1.két ember
2.két csoport
3.két nép
4.két kultúra
5.két bolygó
Ki hol jó?
Ki mit használ?
1.fenegyerekek
2.nagykutyák
3.
4.
5.vezető tudósok

12

ses, 2005. április 27. szerda, 12:48 (#)

Alfi, ezt a sok nagybetű ellenére sem értem. Van egyszerűbb megfogalmazása, vagy képezzem magam?

13

pravda, 2005. április 27. szerda, 12:58 (#)

en politikai dontesek megiteleseben egy univerzalis binaris kodot hasznalok (terminus a la niklas luhmann, respect) vagyis aszerint itelem pozitivnak, ha az adott dontes elosegiti, hogy a mindennapi elet gordulekenyebben, akadalymentesen follyon (hajra eletvilag, respect jurgen habermas). ha valami ebbol az aspektusbol nem ertelmezheto, akkor az nem is erdekel. a jelenlegi rendszerben nincs szamomra biztositott beleszolasi lehetoseg: partok kozott donteni, tul komplex, az egyes dontesi folyamatokra gyakorolt hatasa a valasztasomnak az atteteli folyamatok komplexitasa miatt nulla es ertelmezhetetlen is. a civil befolyas hatasa szinten teljesen hamvaba folytott ebben az orszagban. (a fopolgarmaster tizezer biciklis felvonulo utan kepes volt lenyilatkozni, hogy nincs igeny bicikliutakra). ha a kozvetlen dontesi folyamatokba az erintett civil szervezetek, szakmai professziók kepviseloi be lennenek bizottsagi, elokeszitoi, velemenyezesi szinten tisztessegesen vonva, akkor lenne ertelme az egesznek, ez most szerintem parodia ugy ahogy van. az hogy ki a jelenlegi penzugyminiszter cptmidn-al egyetertesben teljesen erdektelennek tartom, gdp-vel makromutatokkal hadonaszni szerintem pszeudomutatvany es feleslegesen gerjesztett kozbeszed resze. ennek is csak egy megfeleloen kivalasztott subgroup belso tematikajanak kellene lennie.

14

Alfi, 2005. április 27. szerda, 13:10 (#)

Igen,képezd magad.
WWW.nlp.hu
Ajánlott könyv:A rendszerelvű gondolkodás művészete

15

Alfi, 2005. április 27. szerda, 13:43 (#)

Rendszerelvű gondolkodók(a teljesség igénye nélkül)
Alekszandr Szolzsenyicin
J.R.R.Tolkien
Gárdonyi Géza
Mikszáth Kálmán
Márai Sándor

16

ses, 2005. április 27. szerda, 16:08 (#)

Alfi, köszönöm, alkalmasint kattintani fogok.

17

pravda, 2005. április 27. szerda, 16:10 (#)

maniakus, ha szektara talal...

18

ses, 2005. április 27. szerda, 16:24 (#)

Alfi, már kattintottam is, az általad ajánlott, nyelvezete alapján valószínűleg angolról tükörfordított honlap mellett itt is lehet olvasni az NLP nevű dologról: http://skepdic.com/neurolin.html . (Ez egyébként a szkeptikus szótár, a magukról izgalmas dolgokat állító irányzatok esetén ajánlott olvasmány.)

19

beasum, 2005. április 27. szerda, 16:31 (#)

13: bocs: folyjon és fojtott. Igazad van, mégis érdemes odafigyelni arra, ami van.

20

nzanga mobutu junior, 2005. április 27. szerda, 16:44 (#)

leszarni a politikat es 4 bekezdesnyi postot nyomni rola: onellentmondas. ejfelkapitany, akarsz beszelni rola? :) s.k.

21

CsasZ, 2005. április 27. szerda, 17:15 (#)

Az milyen lúzer dolog már, ahogy ez az nlp.hu kinéz. Úgy értem strukturájában, nem a design miatt.
Rendszerelvű gondolkodás muhaha...
Kapjanak már magukhoz, már ha van hová :)

22

Balage, 2005. április 27. szerda, 19:34 (#)

Én azt találom érdekesnek, hogy amíg a téma választott címe '2 perc gyűlölet', én milyen isteniem szórakozom a hozzászólásokon.

23

Gilthanas, 2005. április 27. szerda, 21:09 (#)

nem hiszem, hohybármi önellentmodás lenne abban, hogy valamit leszarunk, és mégisbeszélünk róla. Hiszen bárki, ha mwegkérdezi, hogy mondd te miért nem nyilvánítassz véleményt soha semmilyen politikai vitában, akkor kétféle választ adhatsz: Mert el akarod kerülni, a konfliktusokat. Ezt nem kell megmagyarázni senkinek sem. A másik, hogy nem érdekel. Ekkor jogosan jöhet a kérdés, hogy miért nem? No és ekkor nem az a helyes válasz, hogy csak.

24

Gilthanas, 2005. április 27. szerda, 21:11 (#)

A mellégépelésekért bocsánat.

25

Deansdale, 2005. április 27. szerda, 23:28 (#)

Nekem, mint egyedüli embernek semmi befolyásom a politikai életre. Nincs semmilyen szervezet amivel azonosulni tudnék, legfőképp azért, mert mindig a szervezet akarja megmondani hogy mit gondoljak és nem fordítva :)
Ezek után ha a politikával foglalkozom, az csak az időmet vonja el a fontos dolgoktól (család, barátok, ÉLET).
Kivéve persze ha merő szórakozásból figyelem a híreket, de akkor inkább sétálok egy kört a zöldben, sokkal jobb hatással van az érfalaimra.

26

Ali, 2005. április 28. csütörtök, 10:29 (#)

Az a gond, hogy a politika kérés nélkül foglalkozik velünk. Ezt pénzünk, időnk bánja. Érdemes tehát kicsit odafigyelni, ahogy az egér odafigyel a szundikáló macskára...

27

Alfi, 2005. április 28. csütörtök, 15:46 (#)

ses,örülök,hogy megtaláltad a mellette és az ellene érvelő honlapot.Elöszőr nekem is idegen volt,de 10év után másképpen látom.

28

barom, 2005. május 1. vasárnap, 17:33 (#)

1.Az agusztus20.-i tüzijátékon, vagy a zsúfolt buszon nézz körül. A büdös néni, a tetovált idióta és a mosolygós lány is szavazott legutóbb. Meg a többi száz vagy százezer. Szavazatod majdnem értéktelen.
2.Mivel nincs tét, felesleges az a pillanat amikor kivövösödött fejjel üvöltve küldök el mindenkit az anyjába egy vezércikk elolvasása közben. Ez túl nagy ár.
3.Valamennyit még is érdemes foglalkozni a szavazással, mert ez az egyetlen módja a politikusok kordában tartásának (meg a menetrendszerű gazdatüntetések ha kedved van hozzá).
Módszerem:
-Megnézem a kampány idején ki ígér olyat ami nekem a legfontosabb.
-Szavazok rá.
-Négy év múlva újra ha látom teljesítették az ígéretet újra szavazok rá.
-Kivétel azok a pártok akik a legpopulistábbak. Tőlük nem lehet várni semmit, mert ha balhé van akkor is az lécel le legelőbb aki verte a nyálát arra mekkora cimborád.

Hogy ki a pénzügyminiszter az annyira édekel, mint hogy ki a Tesco kereskedelmi igazgatója. Amíg olcsón tudok vásárolni normális környezetben addig semennyire, ha nem akkor sem érdekel. Ilyenkor választok egy másikat. Ott sem érdekel ki intézi el az olcsó árakat.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork