Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Olasz tészták háza

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2004. november 5. péntek, 18:32 | 55 hozzászólás

A Podmaniczky utca Nagykörút és Bajcsy közti szakaszán megbúvó vendéglátóipari egységről ha akarnék, se tudnék jót mondani, mert a nagyszerű anglicizmussal élve it is anything but. Azt viszont elmesélem, mit álltunk ki ott a közelmúltban.

A hely a maga vadászzöld alapdesignjával már régóta csalogatott annak ellenére, hogy az "olasz" és a "vadász" szavak együttes előfordulása súlyosan nacionalista indulatokat szít bennem. Egy ízben éppen a vendéglő előtt futottunk össze egy ismerőssel, aki oda igyekezett ebédelni, és hívott bennünket is, de nem értünk rá. Sajnáltam is, pedig ha tudtam volna, miről maradok le, nem törekszem annyira.

Azután eljöve az idei esztendő napsugaras ősze, és egy megüresedő hétköznap délutánon bevettük magunkat a Házba. Átrágtuk magunkat az ígéretesen sok olasz szót ígéretesen korrekt helyesírással tartalmazó étlapon, majd kikötöttünk egy tészta és egy pizza mellett. Ez nem tekinthető kifejezetten kreatív választásnak, de egy olasz tésztaétterem kipróbálása esetén mindenképpen védhető.

Ekkor még megnyugvással töltött el a gondolat, hogy egyedül voltunk vendégek. Gyorsabban kapjuk az abrakot! A mellettük lévő asztalnál folyó beszélgetés átszűrődő foszlányaiból úgy tűnt, hogy a tulajdonosok és a szakács folytatnak anyagi természetű vitát.

Mi békésen vártunk volna az eledelünkre, ha nem kellett volna előtte a sörünkre is várni. De száz szónak is egy a vége, egy idő után megérkezett a két fogás. Silány dolog a saját nyomorúságunkon viccelődni, de pillanatokon belül rájöttünk, hogy a fogás szó esetünkben legfeljebb a melléfogást vagy esetleg az alsó madárfogást jelentheti.

A párom járt jobban, ő rendelte a tésztát. A zöld bevonat alatt vergődő, kicsiny kábelköteg ránézésre nem keltett rossz benyomást. Pedig tésztatéren igen magasak az elvárásaink, lévén hogy a Pón innen e sorok álszerénytelen írója készíti a legkreatívabb tésztakölteményeket Európában.

Az étterem színeivel vizuális összhangot mutató étek respektje csupán a kezdő falatokig tartott. Az első villacsapások nyomán egyértelműen kiderült, hogy ez a tészta a rendíthetetlen középszerűség talaján mozog. Biztosan találkoztatok már ilyennel: a fűszerezése pontosan úgy volt belőve, hogy ne lehessen pocséknak nevezni, ugyanakkor szilárdan ellenálljon bármilyen utólagos feljavítási technikának. Kellemetlen egy élmény, ám nem indokolná ezt a lesújtó étteremkritikát. Ami viszont igen, az az, hogy néhány perc múlva mindketten úgy faltuk ezt a pasta mediocritát, mint a kisangyalok.

Megjött ugyanis a pizzám.

Elfehéredett ajkaimat egyetlen szó hagyta volna el, ha ekkor meg tudok szólalni: becsületsértés. Vagy, hogy egykori zseniális főnökömet idézzem: bűncselekmény. Az elénk táruló látványra így utólag, higgadtan sem találok érzékletes szavakat. Képzeljetek el egy növésben visszamaradt pigmeusnak megfelelő méretű, instant pizzaalapot, amelyet a Tesco mélyhűtöttáru-beszállítója szégyenében már be se mert targoncázni a raktárba, hanem kipakoláskor suttyomban a kisteherautó alá kanyarított. Ne gondoljatok ellenben pitára, mert egy ekkorka pitát (pitocskát) tuti nem vennétek át az ablakon akárhány török testvértől se.

Az instant pizzakorongocskát (piros-kék logikai korongok az általánosból, megvan?) a teherautó alól történő előhalászást követően mikrohullámú sütőben kezelték. Erre utalt az a körülmény, hogy a paradicsomszósz helyett alkalmazott, ismeretlen összetételű elegy pereme körben szárazra volt aszva, miközben a belseje vérbe fagyott. A pirulás nélkül, szintúgy mikrósan megolvasztott, akciós edami típusú sajt alatt lapultak a feltétek. Közülük a sonka volt a legprominensebb, ami azért volt sajnálatos, mert azt nem is kértem rá: igaz, a pincér előre odajött az asztalhoz, és megkérdezte, hogy nagy baj-e, hogy mégis rákerült. A brokkolit a pizzaalappal együtt emelhették ki a mélyhűtőből, finom roppanásai az elköltött néhány falat egyik csúcspontját jelentették. A többire már nem is emlékszem.

Nem tudom, hogy az étteremláncnak - létezik legalább még egy ilyen nevű hely, az Arany János utcai metrómegálló közelében (UPDATE: közben jártunk ott is, lásd a cikk végén) - van-e bármilyen köze Olaszországhoz vagy legalább egy autentikus olasz személyhez. Az általunk látott ételeket tekintve persze nincsen; de elképzelhető, hogy valamiféle közösség mégiscsak megragadható, mondjuk tulajdonosi szinten, vagy esetleg a Petrarca szonettjei iránti rajongásban. Attól tartok, hogy ennek kiderítése más felfedezőkre vár.

Ítélet: javíthatatlan optimizmusom azóta nem hagy nyugodni. Máskor is sétáltam arrafelé, és nem csak elkínzott arcú embereket láttam odabenn. Olyan nincs, hogy ide mindenki csak egyszer jön el. Nem létezik, hogy bármelyik étteremben rendszeresen ennyire rosszul főzzenek! Felmerül a gyanúja, hogy valami véletlennek estünk áldozatul. Sajnálatos tény azonban, hogy - szemben sok más intézménnyel - a mai bőséges kínálatban az éttermeknek többnyire csak egyetlen esélyük van, hogy bizonyítsanak. Mi pedig soha nem fogunk visszatérni, hogy esetleg kiderülhessen, mekkorát tévedtünk.

Update (2008. január): Ma jártunk a cikkben említett másik étteremben, és óriási a különbség. A berendezés egyszerűbb, amolyan kifőzde jellege van az egésznek, de nagyon finom tésztákat ettünk, a végén a tiramisu is kiváló volt - az élmény semmiben nem volt fogható a cikkben szereplő egység szomorúságaihoz. Ide bárkinek szívesen ajánlok egy próbalátogatást, akit nem zavar a kicsit mezítlábas környezet (amivel nekünk semmi bajunk nem volt, de el tudom képzelni, hogy mondjuk első randira nem akkora poén).

(A cikkhez felhasznált fotó a szerző saját készítésű fényképe, és szigorúan csak illusztráció!)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (55)

1

eszpee, 2004. november 5. péntek, 18:49 (#)

Jessz, kössz, akkor ezt már nem kell kipróbálni, pedig listán volt :)

2

Peter Orosz, 2004. november 5. péntek, 22:10 (#)

Nekem egy ismerősöm ajánlotta még 2001 tavaszán (amikor kijött a Titanium Powerbook, huhh) hogy micsoda szuper hely, borzasztó jó a tészta, teljesen olasz a hangulat, etc, aztán tavaly nyáron voltam ott egyszer és rendkívül középszerű, olyan 1986-van-és-apa-anya-meg-én-elmegyünk-a-béke-étterembe hangulatú, amikor még nem volt konkurencia. Szóval én sem megyek többet.

3

stsmork, 2004. november 6. szombat, 08:06 (#)

Ses, ez a mirelit pizzatészta a hely specialitása lehet, más is panaszkodott rá:

http://www.medwe.hu/ettermek/91olasz.htm

4

bede, 2004. november 6. szombat, 16:23 (#)

Nem annyira rossz hely az, bár pizzán még sogha nem jutott eszembe ott enni. KLasagna pl. elég megbízható.

5

pitz, 2005. október 27. csütörtök, 12:57 (#)

Sztem a legjobb tészta a városban... ízlések és pofonok...

6

arg, 2006. január 1. vasárnap, 15:46 (#)

Már sokszor jártam ott.
A pizza tényleg rossz.
Viszon a canneloni, meg a lasagne, meg a tészták szuperek. Szerintem Neked kéne változatosabban étkezned és a pizzán kívül esetleg mást is kipróbálhatnál.
csá

7

ses, 2006. január 1. vasárnap, 20:13 (#)

arg, a tanács jónak hangzik, igyekszem megfogadni. egyébként, ami a tésztát illeti, a cikket olvastad?

8

mmjr, 2006. március 8. szerda, 15:56 (#)

Én szeretem azt a helyet, véleményem szerint ízletesen főznek. Szerencsére nem vagyunk egyformák, így nem jár mindenki oda.

9

ReRoncs, 2006. április 18. kedd, 10:30 (#)

Ez BP legjobb tésztázója. A pizza felejthető, de ott nem azt kell enni.

10

eszpee, 2006. április 18. kedd, 11:54 (#)

ReRoncs, onnan max párszáz méterre van a PastaMia, próbáld ki, érdemes.

http://sesblog.hu/archives/individual/016883-20060225.html

11

gigi, 2006. október 19. csütörtök, 19:11 (#)

en többször is voltam ott, és mindig csak tésztákat ettünk (spagetti, gnocchi, lasagne), amiket nagyon finomnak találtunk.

12

nmd, 2007. január 11. csütörtök, 14:27 (#)

Nohát, utoljára 3 éve jártam jó párszor az Arany János utcához közeliben, és isteni volt akkoriban a kaja. 3 év persze sok idő, és másik hely :)

13

deni, 2007. április 4. szerda, 10:01 (#)

sztem nagyon jó kis hely
a személyzet kicsit túl közvetlen, de a tészták isteniek - a kávé is nagyon jó
pizzát viszont valóban nem szabad enni, de pozitiv, hogy ha megkérdezed a pincéreket, ők is lebeszélnek róla... ;)

a tiramisu viszont vitán felül a legjobb a városban!

14

MK, 2007. július 11. szerda, 12:18 (#)

Szerintem az eredeti cikkhez képest elegendő idő telt el, és talán a szakács is cserélődött azóta :)
Szóval mi most oda járunk mondhatni heti rendszerességgel és a tésztáik igenis jók! Pizza ügyben nem tudok nyilatkozni ...

15

Penálen, 2007. július 11. szerda, 16:24 (#)

Csak marginálisan tartozik ide, de hátha ide benéznek az olasz konyhaetikettben járatosak is.
Az imént a Don Matteo mai epizódjában a pap spagettievés címen fogta a villát, beledöfte a tésztába, tekergetés semmi, egy hatalmas adagot a szájába tömött, és, ami kint maradt, azt fogta, letépte a kezével, és visszadobta a tányérba.

Ez Olaszországban elmegy table mannernek?

Komolyan kérdezem.

16

Cuon, 2007. szeptember 24. hétfő, 17:36 (#)

cuon, sztem tök mindegy hogy jó vagy rossza hely, no meg a kaja, mert ti mind egyoldalról nézitek a dolgot: 1.,ítélkeztek, 2.,ha valami közlendője van valakinek, azt ahhoz kell intézni akinek szól. A többit rágalomnak, illetve reklámnak becézik. Szerintem. Én még ugyan nem voltam a helyen, de egyet még hozzáfűznék: Magyarországon vagyunk, és ez egy magyrított olasz étterem. Azaz a magyar a legkritikusabb fajta a földön. És ez remek. Továbbá, örüljetek, hogy van mihez hasonlítanunk a dolgokat. ...és még nyomhatnám a pesti szömtyit az agyatokba. Szóval a hamburgert is megszoktátok a pörkölt után, pedig annak még íze sincs (mindegy melyik helyre mentek). Lehet, hogy az agyunk már nem terndi???

17

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 24. hétfő, 20:53 (#)

Cuon, tulajdonképpen mit szerettél volna mondani?

18

Penálen, 2007. szeptember 24. hétfő, 21:13 (#)

Azt, hogy a hambugernek nincs íze.

Tiszta sor.

19

CSI, 2008. január 2. szerda, 13:50 (#)

Csatlakozom a számos előttem hozzászólóhoz : ez egy jó étterem, nagyon finom ételekkel.
Nem ez az, ami le kell húzni, a cikk kicsit félrement.

20

Author Profile Page ervin, 2008. január 2. szerda, 15:18 (#)

CSI, a cikk kicsit sem ment félre: pontosan tükrözi az élményeinket. Egyet nem érteni persze lehet.

Az viszont érdekelne, hogy szerinted melyik éttermet "kell lehúzni", ha ezt nem.

21

Author Profile Page ervin, 2008. január 4. péntek, 19:28 (#)

Ma jártunk a másik egységben: teljesen más tapasztalat, abszolút pozitív élmény. Update a cikk végén.

22

Kaméleon, 2008. február 7. csütörtök, 19:16 (#)

Ez mind nem igaz! Szerintem nagyon nagyon jó étterem! Szívből ajánlom mindenkinek, mert szerintem finom és a hely (mind a kettő) nagyon hangulatos!

23

Author Profile Page ervin, 2008. február 7. csütörtök, 19:21 (#)

Kaméleon "Ez mind nem igaz!" :)

24

Kaméleon, 2008. február 7. csütörtök, 21:13 (#)

Ne haragudj, de hogy lehet egy helyről úgy kritikát írni, hogy egyszer voltál ott!??? Nem értek veled abszolút egyet! Olyan finom tésztát mint a Házban még soha nem ettem!!! Lehet, hogy a pizza nem az erősségük, de senki és "semmi" nem lehet tökéletes!! Egyébként egy kicsit sem tűnik a cikk "ellenkampánynak"... Én nagyon szivesen ajánlom minden barátomnak ezt a helyet és eddig csak pozitivabbnál pozitivabb visszajelzéseket kaptam!! Lehet, hogy csak a cikk kedves írója látja ilyen borzalmasan a dolgokat!!! Őt nagyon tudom sajnálni... :)

25

Author Profile Page ervin, 2008. február 7. csütörtök, 22:37 (#)

Kedves Kaméleon, a cikk írója és én egyazon személy vagyok, csak régebben nem a valódi nevemen írtam. Valószínűleg új vagy itt a Kispadon, azért nem tudhatod ezt, ezért gondoltam, elsőként tisztáznom kell, hogy milyen szemszögből írok.

Most pedig engedd meg, hogy válaszoljak a kérdéseidre és a megjegyzéseidre.

- "Ne haragudj, de hogy lehet egy helyről úgy kritikát írni, hogy egyszer voltál ott!???"

Hát így. :) Komolyabban: egyszerűen annyira silány ételt kaptunk, hogy semmi kedvünk nem volt még egyszer visszamenni. Egyébként nem haragszom.


- Nem értek veled abszolút egyet!

Ez szíved joga, nekem nincs ezzel bajom. Ha elolvasod a hozzászólásokat, látni fogod, hogy többen is hozzád hasonlóan gondolkodnak. Pont azért lehet hozzászólni a cikkhez, hogy az olvasók lássák mások véleményét is, ne csak az enyémet, és úgy dönthessék el, hogy érdekli-e őket a hely vagy sem. Nem kell egyetértenünk.


- "Egyébként egy kicsit sem tűnik a cikk "ellenkampánynak"..."

Ennek örülök, mert hát nem is az.


- "Lehet, hogy csak a cikk kedves írója látja ilyen borzalmasan a dolgokat!!! Őt nagyon tudom sajnálni."

Lehet. Pontosabban a velem akkor ott levő másik ember is éppen ennyire szörnyűnek látta a dolgokat, de tényleg lehet, hogy csak mi ketten jártunk így, és a hely egyébként szuper. Viszont én csak azt tudom megírni, amit tapasztaltam, és ez volt az. A sajnálatra azért mégsincs szükség, mert szerencsére van elég hely a városban, ahol még sosem csalódtam. Ezekről is olvashatsz a Bilagit rovatunkban.

Minden jót!

26

Penálen, 2008. február 8. péntek, 12:41 (#)

Mondjuk, abban az ért Tleg van valami, hogy a korrektség nevében esetleg lehetne egy-egy helyről úgy kritikát írni, hogy nem egyszer mentek oda, hanem, mondjuk, 3szor.

27

Author Profile Page eszpee, 2008. február 8. péntek, 12:46 (#)

Penálen, lehetne, de akkor sokkal kevesebb kritika lenne - és mindegyik dicsérne, hiszen a rossz helyekre a francnak van kedve mégegyszer visszamenni.

28

Penálen, 2008. február 8. péntek, 21:27 (#)

Mondjuk, azoknak, akik éttermi kritikák írására (is) adták a fejüket? :D

29

Author Profile Page ervin, 2008. február 8. péntek, 22:08 (#)

Penálen, nem vitás, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb kritikát lehetne írni 3 látogatás után. Még kiegyensúlyozottabbat 10 után. De 30 után még annál is jobbat.

Nem vitás. De nem is reális.

Mi nem megélni akarunk az étteremkritikából, hanem csupán megírni, hogy mit tapasztaltunk az adott helyen, amikor ott jártunk. Mindenhol elmondjuk, hogy szubjektíven értékelünk, mert így szeretjük. És hát egy nagy túrót fogunk magunktól visszamenni valahova, ahol nagyon nem tetszett valami. Miért tennénk? Te visszamennél, ahelyett, hogy egy új helyet próbálnál ki, amelyikben még nem csalódtál?

Azt akartam írni a végére, hogy tisztelem azt a bloggert, aki egy nagy bukta után még egyszer befizet ugyanoda saját zsebből, csak hogy árnyaltabban lásson. De aztán menet közben rájöttem, hogy tulajdonképpen nem tudom, mit is tisztelnék benne. Nekem nem tűnik bölcs döntésnek az ilyen mindenáron való közszolgálat, hiszen annyi más hely van a világon, amit ki lehet próbálni, az élet és a pénztárca pedig véges.

30

Penálen, 2008. február 8. péntek, 23:13 (#)

"Te visszamennél, ahelyett, hogy egy új helyet próbálnál ki, amelyikben még nem csalódtál?"

Lfszt. Naná, hogy nem. De könnyen lehet, hopgy nem is érezném jogosnak, hogy ítéletet mondjak egyetlen látogatás alapján.

De ezt szigorúan csak magamra értem.

31

Author Profile Page ervin, 2008. február 9. szombat, 01:34 (#)

Penálen, ezt nem vágom. Vegyük sorban. Elmész valahova. Nagyon rossz. Ezt megírod, mint egy történetet, mert hát az is, és (jelen esetben) még hozzá is teszed, hogy simán lehet, hogy csak neked volt peched.

Hol itt az ítéletalkotás(, amit magadra nézve nem éreznél jogosnak)?

32

Penálen, 2008. február 9. szombat, 11:55 (#)

Én szerintem nem egészen így csapódik le a dolog. A végén adtok egy pontszámot és nekem van egy olyan érzésem, hogy, mondjuk, egy 1 pontos értékelés láttán, akik olvassák és nem ismerik még a helyet, zömmel nem azt fogják mondani, hogy "nekik nagyon nem jött be, kíváncsi vagyok, nekem menbnyire fog!" - és elmegy kipróbálni. Vagyis, akármennyire hangsúlsozottan nem alapos értékelés, amit adtok - mert ez frankón kiderül, nem rejtitek véka alá, ez tény - sztem nem kevesen készpénznek veszik - ami egyrészt elismerés nektek másrészt lehet pech vagy mázli a helyeknek.

De, persze, nagyon simán lehet, hogy tévedek. Ezért is írtam úgy. hgy ÉN talán másképp csinálnám. Nem mondom, hogy ti csináljátok rosszul, vagy, hogy én csinálnám jól. De én továbbra is azt mondom, hogy az olvasók sztem az értékelésből sokszor nem azt olvassák ki, hogy ti hogy éreztétek magatokat ott azzal az egy alkalommal, hanem, hogy milyen a hely úgy általában. Értem, hogy ti nem ezt akarjátok a pontszámmal kifejezni, de sztem ez történik. A kommentek egy része legalábbis mintha ezt támasztaná alá.

33

Author Profile Page eszpee, 2008. február 9. szombat, 12:37 (#)

Nem értem, a dolog tök egyszerű. Blogot írunk. Ami tetszik, megírjuk, ami nem, általánban azt is. Hangsúlyozottan szubjektíven.

Innentől kezdve pont leszarom, hogy ki mit gondol bele.

34

Penálen, 2008. február 9. szombat, 20:55 (#)

Eszpee,

ez legalább őszinte volt.

35

kaméleon, 2008. február 11. hétfő, 18:46 (#)

Penálen,
teljesen egyet értek!:)

36

Bálint, 2008. március 26. szerda, 20:20 (#)

Én rendszeresen járok oda, és szerintem jól kínéző, és felettébb finom ételeket.Szóval mindenkinek ajánlom, aki szereti a finom tésztákat!

37

Balázs83, 2008. augusztus 14. csütörtök, 08:35 (#)

Szerintem remek hely. Egy másik kritikát olvasva (ami szintén leminősíti a pizzát) nem mertem enni, de tegnap rászántam magam. Hát sajnálom, hogy úgy kerültem, mert fantasztikus volt. NEM MIRELIT!! láttam amikor nyújtotta a szakács. Egyébként pár hónapja járok ide kb. két heti rendszerességgel és már sok mindent kipróbáltam. Minden nagyon fínom. Ennél sokkal nagyobb nevesebb helyeken árulnak pizzához még csak nem is hasonlító tápot. Mindenkinek ajánlom a helyet! Ne higgyetek a negatív kritikának!

38

béla, 2008. november 11. kedd, 22:08 (#)

Kedves ervin!
Úgy gondolom neked mindegy hol eszel, mert mindenhol szarul érzed magad. Javaslataim: válassz baránőt és főzz neki, majd viseld a kritikát. Levelezz magaddal, abba talán nem kötsz bele. Amúgy nem haragszom rád, csak más a véleményünk, nagyon. No meg az ízlésünk. Légy jó, járjál sokat a mecibe, az igazán szar, azt lehet kritizálni, arra minden igaz amit ide (olasz tészták háza)írtál. csá

39

Author Profile Page eszpee, 2008. november 12. szerda, 00:14 (#)

Az ilyen magas labdák persze soha nem hozzám jönnek, ehh!

40

Benny Lava, 2008. november 12. szerda, 00:20 (#)

Béla,

sajnos a kiindulásod hibás, így nem meglepő, hogy a konklúziód is az.

Ervinnel, lévén elég közvetlen rokonom, nem egyszer voltam már enni és tanúsíthatom, hogy amit gondolsz, az nem igaz. Ha nem lennék lusta, kilistáznám neked ide a 7 pnotos kritikáit is, amik elég feketén-fehéren mutatnák, hogy nincs igazad - de nem teszem, mert a kommentedből süt, hogy a célod a dorongolás volt, érveknek itt nincs helyük.

41

Benny Lava, 2008. november 12. szerda, 00:21 (#)

Persze, a másik oldalról az is igaz, hogy aki kritikaírásra adja a fejét, az viselje at ellenvéleményt - bármilyen köntösben...

42

Author Profile Page eszpee, 2008. november 12. szerda, 00:42 (#)

Benny, ezt az ellenvéleményt nem a kritikával, hanem magával a kritika alkotójával szemben fogalmazta meg Bélánk. Nagy különbség.

43

Author Profile Page ervin, 2008. november 12. szerda, 07:39 (#)

kedves béla (38), köszönöm, karakán gondolatok ezek. a cikk témájáról (az Olasz tészták házáról) szintén van véleményed?

44

Benny Lava, 2008. november 12. szerda, 18:17 (#)

Én már csak azt szeretném tudni, hol lehet az a "meci", kipróbálnám egyszer.

45

Author Profile Page ervin, 2008. november 12. szerda, 20:41 (#)

Benny, a kontextusból ítélve béla vélhetően a mcdonaldsot becézi így, nem kell mindenbe belekötni.

46

Benny Lava, 2008. november 13. csütörtök, 01:32 (#)

Mindenbe?

I'm not even close.

47

béla, 2008. november 18. kedd, 09:21 (#)

Kedves ervin, /és Tisztelt többiek!

természetesen van véleményem is. pl.: 30 év alatt igen sok csodát láttam az "élelmiszeriparban" többek közt a vendéglátásban is. szerintem ezt most itt nem részletezném. az olazs tészták házába (mindkettőbe, Bank u., Podmaniczky u.) nyitás óta járok/járunk, majd minden nap. te melyikben tapasztaltad a gusztustalanság határát súroló kritikád alapjául szolgáló feltevéseid történéseit? én egyikben sem. javaslom, ha igazán jót akarsz írni, menj el pl. a jégbüfébe, a mátyáspincébe, vagy bármely magát családias kisvendéglőnek hirdető vályuba, és nyáron, amikor nyitva van minden ablak, ajtó, időzz egy kicsit (illedelmesen kokkolj) a konyha vagy az előkészitő nyílászáróknál. kiváncsi lennék a véleményedre a tapasztalataid után. BOCSI, de én továbbra is csak azt tudom mondani(írni) nekem nem voltak olyan élményeim a "helyen" amiket hosszasan ecseteltél, pedig nem rokonom, nem ismerősöm a tulajdonos (vagy üzletvezető) és az olasz konyháért sem rajongok túlzottan (viszont érdemesnek tartom arra, hogy megismerjem), de úgy gondolom ez nem ad okot a nagyívű kirohanásokra, senkitől sem. talán most már te is leírhatnád a véleményed. ÉRZELMEK nélkül. mondjuk úgy mintha értenél a vendéglátó szakmához. chiao

48

Author Profile Page ervin, 2008. november 18. kedd, 09:41 (#)

béla, köszönöm a választ, így már világosabb a kép.

a hozzászólásodban (47) nekem feltett kérdésedre, illetve a véleményemet firtató kérésedre egyaránt megtalálod a választ itt az oldal tetején, cikk formájában.

49

repulohal, 2009. szeptember 16. szerda, 12:17 (#)

Nagyon meglepett a bőlevű komment.
Sosem írnék ilyen hosszan egy szar kajaélményről.
Arra provokál engem a bejegyzés, hogy megkrjem a szerzőt, ha ennyire klasszul főz, nyisson egy tuti kis helyet, ne túl messze a jelölt helytől.
Ha inkább doktorizni akar a témában, az is oké.
Nekem két jó tapasztalatom volt. Csakis tésztával.
Olyan érdekes, hogy ennyire ellentmondóak a vélemények.
A Bank utcai szakács zöld tésztája is finom.

Szóval egy tapasztalatot ennyire felfújni... Még a BKV esetében sem...érdemes

50

Author Profile Page eszpee, 2009. szeptember 16. szerda, 12:30 (#)

Engem is meglep, hogy évről évre jönnek folyamatosan hozzászólók, csak azért, hogy hosszabb-rövidebb sorokban kifejtsék, mennyire nem tetszett nekik a kritika.

Arra provokál ez engem, hogy megkérjem őket, ha ennyire klasszul kritizálnak, írjanak egy tuti kis blogot - de nem engedek a provokációnak, hiszen ahogy valami híres ember mondta: attól, hogy nem tudok tojást tojni, még elég nagy biztonsággal meg tudom mondani egyről, hogy záp vagy sem.

51

Rebeka, 2009. december 17. csütörtök, 10:30 (#)

Az Arany János utcai-ban voltunk többet, egyszer voltunk a másikban. De ugyanazt ettük. Valami isteni az al forno tortellinijük! El se hittem amit itt olvastam. Havonta egyszer megyünk oda, és mindig viszünk valakit aki még nem járt ott. 100%-os eddig a siker. OK, a kinézetet leszámítva, de az a tészta! Nyáron mentünk, és zárni akartak a hőség miatt, de látták hogy megyünk és nyitva tartottak. A tészta mint mindig, tökéletes volt. Múltkor az egyetlen zavaró tényező a tulajdonos volt, legalábbis annak tippelem. Vagy tulajdonos fia. Mert a nőjével meg a kisgyerekével ricsajoztak, sz*rva abba hogy más talán beszélget és nyugodtan vacsorázna. A gyerek tört zúzott, üvöltött... Tehát mi a tésztáért megyünk, nem a környezetért. :D

52

Adriano Cselescsávó, 2010. január 21. csütörtök, 16:25 (#)

Az Olasz Tészták Házában a tészta finom, a kiszolgálás pedig kifejezetten előzékeny.
Ma megyek is, és eszem ott egy jó capricciosa salátát és egy gnocchi alla casa-t!
Első randira is jó választásnak tűnik!

53

Letti, 2010. április 4. vasárnap, 16:56 (#)

Sziasztok!
A kedvenc éttermem a Tészták Háza,most hogy beütöttem a Google-ba ez volt az első találat amit kiadott.Nagyon szomorúnak találom,hogy egy ilyen kritika után sokan elfordulnak az étterem látogatásától.
Én heti szinten járok oda,és jóba lettem a tuljadonosokkal is,akik elég sok munkát fektetnek ebbe a nagyon hangulatos,olasz ízeket idéző étterembe.Én 17 éves vagyok és nem szokásom cáfolni a kritikákat,sőt elolvasni sem,de ez nagyon felháborított,hogy ha valakinek nem ízlik egy étel,mert olyan válogatós,attól még nem kell hosszú cikkeket megfogalmazni és felrakni a netre,hogy ha valaki érdeklődik az étterem után és beüti a Googlebe akkor azt adja ki..Kívánom a szerkesztőnek,hogy ha majd saját éttermet nyit egyszer az életben akkor egy hasonló "kedves" kritikával lehúzzák és még 1 hétre rá be is csukja az éttermét,mert nem ment oda senki.
Üdv

54

Author Profile Page ervin, 2010. április 4. vasárnap, 17:31 (#)

Szia, Letti!

Látod, a hozzászólások lehetősége pont erre van kitalálva: hogy megírhasd például azt is, hogy nem értesz egyet a cikkel.

Ami a Google-ös megjegyzésedet illeti, az a helyzet, hogy az ottani találati listán való megjelenést nem mi irányítjuk, hanem az főleg nektek, olvasóknak köszönhető. Ha pedig egy étterem eléggé odafigyel a webre, akkor saját magát illetően ő mindig előbb lesz a találati listán, mint egy ilyen független blog. Ez a lehetőség a derék tésztásoknak is rendelkezésére áll.

Ha megengeded, egyből hadd kérdezzek is kettőt.

Egyrészt honnan tudod, hogy "egy ilyen kritika után sokan elfordulnak az étterem látogatásától"? Van erre vonatkozóan valami információd valakitől?

A másik kérdésem pedig ehhez a mondatodhoz kapcsolódik: "ha valakinek nem ízlik egy étel,mert olyan válogatós,attól még nem kell hosszú cikkeket megfogalmazni és felrakni a netre" Nos, a helyemben te mit tennél, ha elmennél egy étterembe (akármelyikbe), ott azt tapasztalnád, amit én itt leírtam, majd utána szeretnél egy cikket írni erről a blogodban? Te nem írnád meg az igazságot?

Köszönöm, ha válaszolsz ezekre a kérdésekre, és köszönöm a hozzászólásodat is!

Ervin

55

csaba, 2011. január 11. kedd, 14:55 (#)

Letti a struccpolitikád nem old meg semmit..
("Én 17 éves vagyok és nem szokásom cáfolni a kritikákat,sőt elolvasni sem")
Megfelelően megfogalmazott kritika alapvetően egy jó dolog, és egy étteremnek már az indulástól nagyon kell figyelni a hirnevére, kielégítve a kritikusokat!

Az Arany János utcaiba rendszeresen járunk ebédelni, most kipróbáltuk ezt is egy ismerős ajánlására. Bár a hely hangulata annyira nem jött be, szerintem ugyan olya finom, és friss alapanyagokból készül a tészta a két helyen, ahogy a menü is ugyan az (most). Sajnos a tiramisura nem került most sor, de legközelebb kipróbálom, ha mindenki dícséri!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork